Sposób przygotowania:
Babeczki z truskawkami wg mariel
Na stolnicy robimy ciasto: 2 szt. żółtka,300 gram mąka,200 gram margaryna,100 gram cukier kryształ, wszystko razem zagniatamy do momentu az ciasto będzie spójne i jednolite. Zawijamy w folie i wkładamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie wyciągamy z lodówki rozwałkowujemy i foremką do babek wycinamy kółko .Wkładamy wycięte kółko do środka foremki nie dociskając do spodu i przebijam widelcem tak by ciastko było pulchniejsze.Piekarnik nagrzewam do 180 stopni na blasze układam foremki z ciastem i piekę około 15 minut aż się zarumienią , jeszcze ciepłe wyciągam z foremek , zostawiam do wystudzenia.W tym czasie ubijam bitą śmietanę na sztywno z cukrem pudrem , rękawem cukierniczym lub szprycą napełniam babeczki dekoruje truskawkami .