gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Babka z dodatkiem twarogu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Taką babkę z twarogiem piekłam i jadłam pierwszy raz ale zapewne nie ostatni Babka jest lekko zbita ale bardzo pyszna

Babka z dodatkiem twarogu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka z dodatkiem twarogu

 

  • 25 dkg margaryna
  • 1/2 szk cukier
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 10 dkg skórki pomarańczowej lub mieszanki keksowej kandyzowanej
  • rodzynki garść
  • 25 dkg twarogu
  • masło do wysmarowania formy
  • bułka tarta do formy

Sposób przygotowania:

Babka z dodatkiem twarogu
Twaróg mielimy albo rozgniatamy widelcem Owoce kandyzowane mieszamy z łyżką mąki Do miski dajemy miękką margarynę ucieramy mikserem dodajemy stopniowo cukryi wbijamy po jednym jajku , mieszamy mikserem. .Do utartej masy dodajemy twaróg jeszcze chwilę mieszamy mikserem.Do masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia mieszamy ale już ręcznie. Do masy dodajemy śmietanę i owoce kandyzowane wymieszane z łyżką mąki. Masę przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą wierzch trochę gładzimy . Foremkę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 60 minut.Zimną babkę dekorujemy dowolnie. POLECAM!!!
Babka z dodatkiem twarogu
ucieramy miękką margarynę z cukrami i jajkami dodajemy twaróg
Babka z dodatkiem twarogu
Do utartej masy wsypujemy przesianą mąkę .
Babka z dodatkiem twarogu
do masy dokładamy śmietanę i owoce kandyzowane.
Babka z dodatkiem twarogu
Pyszna babka z dodatkiem twarogu jest lekko wilgotna.

Tagi:

tarta