Patka2605

Patka2605

Szef Kuchni
[Przepisów: 53]

Babka z twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Babka z twarogiem,rodzynkami i skórką pomarańczową.

Babka z twarogiem

Składniki:

Babka z twarogiem

 

  • 40 dag mąki
  • 20 dag margaryny
  • 100 ml śmietany 18%
  • 10 dag rodzynek
  • 20 dag sera twarogowego
  • 20 ml rumu
  • 15 dag cukru pudru
  • 3 jaja
  • skórka pomarańczowa
  • 1 paczka proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Babka z twarogiem
Najpierw należy wybić jaja i utrzeć je z cukrem na puszystą masę,potem połączyć z przesianą przez gęste sito mąką,proszkiem do pieczenia,śmietaną,rumem,startą skórką pomarańczową,zmielonym serem twarogowym,roztopioną margaryną oraz opłukanymi w wodzie i obtoczonymi w mące rodzynkami.Całość przełożyć do wyłożonej pergaminem formy i piec 1 godzinę w 160 stopniach.Po upieczeniu można wierzch polać roztopioną czekoladą lub gotową polewą.

Tagi:

sery ser