pierniczkowo

pierniczkowo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Babka z jogurtem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna prosta dobrze wyrośnięta babka z jogurtem.

Babka z jogurtem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Babka z jogurtem

 

  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 4 jajka
  • 450 g mąki
  • 250 g cukru
  • 160 ml oleju
  • 8 g cukru waniliowego
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Babka z jogurtem
Jajka wraz z cukrem i cukrem waniliowym miksujemy. Wlewamy jogurt, olej i dalej miksujemy. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie miksujemy. Ciasto wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą keksówki. Pieczemy ok. 60 minut w temp. 170*C.
Babka z jogurtem
Babka z jogurtem przed wyjęciem z keksówki

Tagi:

jajko jajka