Sposób przygotowania:
Babka z kajmakiemETAP 1:

Kajmak i mleko przełożyć do garnuszka. Mieszając trzepaczką podgrzewać, aż się połączy na jednolitą masę.
ETAP 2:

Żółtka oddzielone od białek utrzeć do białości razem z cukrem. Wlać przestudzony, płynny kajmak i miksując wlać olej. Suche składniki przesiać i wsypać do masy. Połączyć.
ETAP 3:

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno i delikatnie wmieszać w ciasto.
ETAP 4:

Formę na babkę o ∅ 23 cm wysmarować masłem i oprószyć mąką. Wlać do formy ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Piec przez ok. 45 min. Babka wyrasta z górką, którą ścięłam.
Przygotować polewę podgrzewając kajmak z kremówką. Kiedy zacznie wrzeć wrzucić połamaną czekoladę i zdjąć z ognia. Mieszać, aż się całkiem rozpuści. Polewą polać po wystudzonej babce. Można ozdobić dekoracjami cukrowymi. Smacznego :)