Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Babka Puch cytrynowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Jak święta, to obowiązkowo musi być babka. Krucha, lekka i delikatna babka o cytrynowym aromacie w polewie czekoladowej.

Babka Puch cytrynowy

Składniki:

Babka Puch cytrynowy

 

Sposób przygotowania:

Babka Puch cytrynowy
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, kolejno nie przerywając ucierania dodawać po jednym jajku. Wsypać przesiane i wymieszane z proszkiem do pieczenia obie mąki, wlać sok z cytryny, ocet, olej oraz dodać startą skórkę.

Wszystkie składniki połączyć do uzyskania jednolitego ciasta. Formę z kominem natłuścić, oprószyć bułką tartą i wylać ciasto.

Piec w nagrzanym piekarniku do 180°C przez ok. 40- 45 min. Babkę ostudzić. Polać polewą.