Sposób przygotowania:
Kajmakowa babka z polewą
1.Masło lub margarynę,cukier i jajka dokładnie ucieramy,następnie dodajemy masę krówkową i budyń w proszku,dokładnie ucieramy. Na koniec dodajemy mąkę tortową i proszek do pieczenia,również dokładnie ucieramy. 2.Ciasto przekładamy do foremki do pieczenia babki,posmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. 3.Następnie babkę pieczemy około 45-50 minut w temperaturze 180 stopni,do zrumienienia.Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczona.Studzimy i wyjmujemy z foremki. 4.Dwie kostki czekolady odkładamy do dekoracji i ścieramy na tarce.Pozostałą czekoladę z kajmakiem przekładamy do miski i roztapiamy w kąpieli wodnej.Następnie jeszcze ciepłą polewą dekorujemy babkę.Dekorujemy również startą czekoladą.Odstawiamy do stężenie.