Sposób przygotowania:
Wielkanocna babka na kajmaku
Miękką margarynę dobrze utrzeć z masą kajmakową. Następnie przez sitko przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao ( ja zapomniałam i dodałam kakao potem ). Do utartej margaryny z masą dodawać po jednym jajku cały czas mieszając masę aby się dobrze połączyło. Gdy masa jest gładka dodawać porcjami mieszankę suchych składników czyli mąki, proszku do pieczenia i kakao i dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy na babkę o średnicy 23 cm ( górne wymiary formy ) wcześniej wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Babkę piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około godziny do tak zwanego suchego patyczka ale czas zależy od tego jaki mamy piekarnik. Po upieczeniu babkę wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem a potem wystudzić.