agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Babka z kakao wg agnieszkalider

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Babka dwukolorowa z kakao, szybka i prosta

Babka z kakao wg agnieszkalider

Składniki:

Babka z kakao wg agnieszkalider

 

  • jajka 5 szt
  • proszek do pieczenia 2 łyżki
  • kakao 2 łyżki
  • aromat rumowy 3 Krople
  • mąka 2,5 szklanki
  • cukier 1,5 szklanki
  • woda mineralna 3/4 szklanki
  • olej 3/4 szklanki
  • likier kokosowy 1 kieliszek

Sposób przygotowania:

Babka z kakao wg agnieszkalider
Przygotować wszystkie składniki na ciasto, jajka sparzyć wrzącą wodą, następnie jajka ubić z cukrem na jednolitą i pulchną masę do momentu aż zrobi się biała. Następnie dodać mąkę i w dalszym ciągu miksować. Po dodaniu mąki, dodawać wodę na i olej oraz proszek do pieczenia. Utrzeć dokładnie na gładką masę. Większą połowę ciasta wylać do dużej tortownicy, do reszty ciasta dodać 2 łyżki kakao i olejek rumowy, a także likier kokosowy i całość wymieszać. Na jasne ciasto wylewać ciemne, tworząc koła od zewnątrz do środka. Piec około 40-45 minut w temperaturze 180- 190 stopni C.

Tagi:

jajko jajka