smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Babka z kremowym serkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Babka puszysta bardzo smaczna. Źrodło przepisu mojewypieki.com. Warto wypróbować na świąteczny stół.

Babka z kremowym serkiem

Składniki:

Babka z kremowym serkiem

 

  • 240 g serka philadelphia
  • 170 g masła
  • 1 szklanka cukru
  • 1,5 łyżki wanilii (dałam jeden cukier waniliowy)
  • 4 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

 

  • lukier

 

  • 1 szklanka cukru pudru
  • 2 łyżki ciepłej wody
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Wszystkie składniki utrzeć

 

 

Sposób przygotowania:

Babka z kremowym serkiem
1.Masło ucieramy z cukrem waniliowym i cukrem na puszystą masę. 2. Do utartej masy dodajemy stopniowo po jednym jajku ciąglemiksując 3.Dodać serek i miksować. 4 Makę przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z ciastem delikatnie łyżką 5. Wlać do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia 6 Piec w 160 stopniach C około 1 godziny 7 Po wystudzeniu polukrować

Tagi:

jajko jajka