SUPERPRZEPIS

Babka cytrynowa z serkiem homogenizowany

  • 1
         
ocena: 5/5 głosów: 3
Babka cytrynowa z serkiem homogenizowany Więcej zdjęć (5)

Bardzo smaczna, pulchna babka.

Składniki:

Babka cytrynowa z serkiem homogenizowany

 

  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 150 g margaryny
  • 3 jajka
  • 1 kisiel cytrynowy
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 opakowania serka homogenizowanego
  • sok wyciśnięty z jednej cytryny

Sposób przygotowania:

Babka cytrynowa z serkiem homogenizowany
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy po kawałku miękką margarynę, miksujemy, aby nie było grudek. Gdy masa będzie gładka, dodajemy powoli (cały czas miksując) mąkę, kisiel oraz proszek do pieczenia. Chwilę miksujemy. Następnie dodajemy serek homogenizowany, sok z cytryny oraz cukier waniliowy, miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Ciasto przekładamy do silikonowej formy i pieczemy około 50 minut w temp. 180*C.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Babka cytrynowa z serkiem homogenizowany
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę.
Babka cytrynowa z serkiem homogenizowany
Dodajemy margarynę, mąkę oraz proszek do pieczenia.
Babka cytrynowa z serkiem homogenizowany
Następnie dodajemy serek homogenizowany oraz sok z cytryny.
Babka cytrynowa z serkiem homogenizowany
Ciasto przekładamy do silikonowej wąskiej foremki.