Sposób przygotowania:
Babka z kurczaka z pieczarkamiETAP 1:
1. Mięso z kurczaka kroimy na plastry, delikatnie rozbijamy i doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka. Układamy w formie typu keksówka, tak żeby połowa mięsa zwisała a dno było przykryte.
ETAP 2:
2. Cebule obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
ETAP 3:
3. Do miski wbijamy dwa jajka i żółtko, ubijamy razem mąką pszenna oraz śmietaną i łączymy z startym serem na tarce o dużych oczach. Połowę masy wykładamy na mięso.
ETAP 4:
4. Na masie układamy grzyby i przykrywamy pozostałą masą.
5. Paprykę obieramy z nasion, drobno kroimy i układamy na masie.
ETAP 5:
6. Wierzch przykrywamy zwisającym mięsem.
7. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C
ETAP 6:
8. Danie gotowe.
9. Smacznego.