Sposób przygotowania:
Babka z oranżadą - zeberka
Białka ubić na sztywną piane i stopniowo dodawac : cukier, żółtka, mąke z proszkiem do pieczenia, a na koniec olei i oranżade.
Ciasto podzieclić na 2 części do jednej dodac 3 łyżki mąki, a do drugiej 3 łyżki kakao.
Wybieramy tortownice do babek z dziurką na środku, Smarujemy ja margaryną i posypyjemy bułką tartą.
Na środek tortownicy kładziemy po 3 łyzki ciasta białego naprzemian z ciastem ciemym używająć osobnych łyżek. Nie rozsmarowujemy ciasta! !
Wstawiamy do dobrze nagrzanego piekarnika i piec ok 1godz.
Ciasto podzieclić na 2 części do jednej dodac 3 łyżki mąki, a do drugiej 3 łyżki kakao.
Wybieramy tortownice do babek z dziurką na środku, Smarujemy ja margaryną i posypyjemy bułką tartą.
Na środek tortownicy kładziemy po 3 łyzki ciasta białego naprzemian z ciastem ciemym używająć osobnych łyżek. Nie rozsmarowujemy ciasta! !
Wstawiamy do dobrze nagrzanego piekarnika i piec ok 1godz.