Sposób przygotowania:
Babka z piankami marshallow
Jajka ubić z z cukrem oraz szczyptą soli na pulchną, puszystą pianę.
Stopniowo dosypywać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia na przemian z majonezem, delikatnie mieszać by składniki się połączyły.
Blaszkę do babki wysmarować masłem oraz posypać bułką tartą , wlać połowę ciasta.
Na ciasto nałożyć pianki marshmallow ( około 2 garści ).
Wlać drugą połowę ciasta. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec przez około 30 -35 minut. Przestudzoną babkę wyciągnąć z blaszki.
Z pianek marshmallow odłożyć około 3/4 szklanki białych.
Rondel, w którym będziemy roztapiać pianki, włożyć do większego garnka z gorącą wodą. Do rondelka wlać 2 łyżki wrzątku, dodać pozostałe pianki, gotować wodę na średnim ogniu, pianki powinny się roztopić, a jednocześnie mamy pewność ,że się nie przypalą. Od czasu do czasu mieszamy.
Tak przygotowaną polewą polewamy upieczoną babkę, musimy to zrobić dość szybko ponieważ polewa szybko zastyga i robi się zbyt gęsta.
W mniejszym rondlu roztapiamy czekoladę, maczamy w niej końcówki białych pianek i układamy na górze babki (bazie ).
Smacznego .
Stopniowo dosypywać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia na przemian z majonezem, delikatnie mieszać by składniki się połączyły.
Blaszkę do babki wysmarować masłem oraz posypać bułką tartą , wlać połowę ciasta.
Na ciasto nałożyć pianki marshmallow ( około 2 garści ).
Wlać drugą połowę ciasta. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec przez około 30 -35 minut. Przestudzoną babkę wyciągnąć z blaszki.
Z pianek marshmallow odłożyć około 3/4 szklanki białych.
Rondel, w którym będziemy roztapiać pianki, włożyć do większego garnka z gorącą wodą. Do rondelka wlać 2 łyżki wrzątku, dodać pozostałe pianki, gotować wodę na średnim ogniu, pianki powinny się roztopić, a jednocześnie mamy pewność ,że się nie przypalą. Od czasu do czasu mieszamy.
Tak przygotowaną polewą polewamy upieczoną babkę, musimy to zrobić dość szybko ponieważ polewa szybko zastyga i robi się zbyt gęsta.
W mniejszym rondlu roztapiamy czekoladę, maczamy w niej końcówki białych pianek i układamy na górze babki (bazie ).
Smacznego .
Justi2401
Netka
Dziękuję i ciesze się, ze Ci się podoba :)
W tytule wkradł się błąd..