Sposób przygotowania:
Babka z masą krówkową
Jajka z cukrem miksować do momentu, aż cukier się rozpuści a masa będzie puszysta(jak biszkopt). Do ubitych jajek dodać esencję waniliową, masę krówkową i ponownie zmiksować. Mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną przesiać przez sitko. Dodawać porcjami do masy jajecznej na przemian z olejem i miksować na wolnych obrotach, aż składniki się połączą i będzie jednolite ciasto. Formę do babki wysmarować i wysypać bułką tartą. Ciasto przelać do formy, włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 50 minut. Do suchego patyczka. Wyjąć z pieca i po około 10-15 minutach babkę wyjąć z formy i przełożyć na metalową kratkę. Zimną babkę polukrować. Lukier: Cukier puder przesiać przez sitko dodać białko i zmiksować na białą i gładką masę. Jeśli lukier będzie zbyt rzadki dosypać cukru pudru i ponownie zmiksować.
zewa
monikaT83
U mnie właśnie stygnie babka, też o smaku krówkowym ale troszkę inaczej przygotowana:)