Sposób przygotowania:
Babka z pomarańczą
Aby przygotować babkę z pomarańczą należy pomarańcze wyszorować, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Miękką margarynę ucierać mikserem na puch z cukrami, skórką i sokiem stopniowo dodając po jednym jajku cały czas miksując. Mąki przesiać z proszkiem i po trochu dodawać do masy jajecznej ciągle miksując. Ciasto wyłożyć do formy z kominkiem wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 40 minut. Sprawdzić patyczkiem czy się upiekło. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać z masłem i udekorować ciasto. Posypać cukierkami. Można babkę przełamać i skleić polewą czekoladową .Przed pokrojeniem schładzam ją w lodówce .
Lady Marmolada
elzbieta8960
Natala1210