Sposób przygotowania:
Babka ze skórką pomarańczową
Na początku w garnku rozpuścić margarynę. Następnie odstawić do wystygnięcia.
W misce utrzeć jajka z cukrem.Następnie dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i dokładnie zmiksować. Dodać aromat waniliowy i rozpuszczoną,wystudzoną margarynę.Ponownie zmiksować. Na koniec dodać skórkę pomarańczową i całość wymieszać łyżką.
Formę na babkę wysmarować margaryną i osypać bułką tartą. Wlać ciasto. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni i piec 60-70 minut. Po wyjęciu i ostygnięciu babkę można posypać cukrem pudrem lub polukrować. Smacznego.
W misce utrzeć jajka z cukrem.Następnie dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i dokładnie zmiksować. Dodać aromat waniliowy i rozpuszczoną,wystudzoną margarynę.Ponownie zmiksować. Na koniec dodać skórkę pomarańczową i całość wymieszać łyżką.
Formę na babkę wysmarować margaryną i osypać bułką tartą. Wlać ciasto. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni i piec 60-70 minut. Po wyjęciu i ostygnięciu babkę można posypać cukrem pudrem lub polukrować. Smacznego.