mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Babka ze skórką pomarańczową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna i prosta babka ze skórką pomarańczową.

Babka ze skórką pomarańczową

Składniki:

Babka ze skórką pomarańczową

 

Sposób przygotowania:

Babka ze skórką pomarańczową
Na początku w garnku rozpuścić margarynę. Następnie odstawić do wystygnięcia.
W misce utrzeć jajka z cukrem.Następnie dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i dokładnie zmiksować. Dodać aromat waniliowy i rozpuszczoną,wystudzoną margarynę.Ponownie zmiksować. Na koniec dodać skórkę pomarańczową i całość wymieszać łyżką.
Formę na babkę wysmarować margaryną i osypać bułką tartą. Wlać ciasto. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni i piec 60-70 minut. Po wyjęciu i ostygnięciu babkę można posypać cukrem pudrem lub polukrować. Smacznego.

Tagi:

jajko jajka