lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Babka ze śliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Babka wygląda faktycznie marmurkowo .

Babka ze śliwkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka ze śliwkami

 

  • 3 jaja

 

 

  • cukier 200 gram

 

  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki

 

 

 

  • cola 50ml

 

 

 

  • cukier puder do posypania ciasta po upieczeniu

Sposób przygotowania:

Babka ze śliwkami
Miksujemy jaja na puch z cukrem , dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia , cole i olej . Dzielimy ciasto na połowę , do jednej części dodajemy kakao i miksujemy . Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciemne ciasto na nie bardzo cienko wykładamy jasne ciasto. Posypujemy migdałami tartymi i układamy wypestkowane śliwki. Na śliwki wykładamy jasne ciasto i rozprowadzamy na całej powierzchni . Pieczemy 45 minut w 170 stopniach . Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Babka ze śliwkami
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciemne ciasto
Babka ze śliwkami
Na ciemne ciasto bardzo cienko wykładamy jasne ciasto.
Babka ze śliwkami
Posypujemy migdałami tartymi sporo aby zakrylo jasne ciasto
Babka ze śliwkami
układamy wypestkowane śliwki. Na śliwki wykładamy jasne ciasto i rozprowadzamy na całej powierzchni .