Sposób przygotowania:
Babka ziemniaczana
Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Cebulę obieramy i również ścieramy na tarce.Przekładamy pulpę ziemniaczano-cebulową na sitko aby odciekła woda.
Kiełbaskę myśliwską drobno kroimy i obsmażamy na suchej patelni na rumiano, odstawiamy do ostygnięcia. Odsączone ziemniaki przekładamy do miski, dodajemy kiełbasę, jako, mąkę oraz przyprawy i mieszamy.
Masę przekładamy do silikonowej tortownicy, wyrównujemy i lekko dociskamy.
zdsrty67u89Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godz i 30 minut w temperaturze 180/ stopni.
Podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja podałam z sosem koperkowym na śmietanie 18% z solą, pieprzem oraz czosnkiem. Smacznego.
Kiełbaskę myśliwską drobno kroimy i obsmażamy na suchej patelni na rumiano, odstawiamy do ostygnięcia. Odsączone ziemniaki przekładamy do miski, dodajemy kiełbasę, jako, mąkę oraz przyprawy i mieszamy.
Masę przekładamy do silikonowej tortownicy, wyrównujemy i lekko dociskamy.
zdsrty67u89Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godz i 30 minut w temperaturze 180/ stopni.
Podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja podałam z sosem koperkowym na śmietanie 18% z solą, pieprzem oraz czosnkiem. Smacznego.