Sposób przygotowania:
Tort naleśnikowy z mięsem i pomidorami
1) Wszystkie składniki na naleśniki łączymy razem w misce. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy naleśniki.
2) Mięso mielone przerzucamy na patelnię. Dodajemy czosnek niedźwiedzi, czosnek granulowany, pieprz czarny mielony i pieprz ziołowy oraz majeranek, podsmażamy.
3) Na dno tortownicy kładziemy jednego naleśnika, na nim układamy cztery plasterki sera salami i podsmażone mięso mielone.
4) Następnie przykrywamy mięso serem salami.
5) Na ser salami kładziemy drugiego naleśnika i powtarzamy czynność do końca.
6) Polewamy wierzch torcika pomidorami z puszki.
7) Na koniec posypujemy torcik przyprawą bazyliowo-pomidorową i czosnkiem niedźwiedzim.
8) Pieczemy przez ok. 15 minut w 220 stopniach.
2) Mięso mielone przerzucamy na patelnię. Dodajemy czosnek niedźwiedzi, czosnek granulowany, pieprz czarny mielony i pieprz ziołowy oraz majeranek, podsmażamy.
3) Na dno tortownicy kładziemy jednego naleśnika, na nim układamy cztery plasterki sera salami i podsmażone mięso mielone.
4) Następnie przykrywamy mięso serem salami.
5) Na ser salami kładziemy drugiego naleśnika i powtarzamy czynność do końca.
6) Polewamy wierzch torcika pomidorami z puszki.
7) Na koniec posypujemy torcik przyprawą bazyliowo-pomidorową i czosnkiem niedźwiedzim.
8) Pieczemy przez ok. 15 minut w 220 stopniach.