BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Babka ziemniaczana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Uwielbiam babkę ziemnaiczaną , a najbardziej jej chrupiącą przypeiczona skórkę. Można podawac ze śmietana, lub w wersji staropolskiej ze smalcem. Ja osobiście jem z cukrem.

Babka ziemniaczana

Składniki:

Babka ziemniaczana

 

Sposób przygotowania:

Babka ziemniaczana
Ziemniaki ścieram na tarce o drobnych oczkach. Cebulę kroję w drobną kosteczkę i boczek także. Podsmażam na patelni aż lekko się przyrumienią. Dodaję do ziemniaków. Wsypuję mąkę i wbijam jajko. Doprawiam sporą szczypta soli i pieprzem oraz majerankiem. Dokładnie mieszam. Masę przelewam do formy lekko natłuszonej olejem. Piekę około 1 h w 200 st.