Sposób przygotowania:
Babka ziemniaczana z boczkiem
Boczek kroimy w kosteczkę i rumienimy na patelni, odstawiamy.
Ziemniaki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce na małych oczkach wraz z cebulą.
Odciskamy ziemniaki z wody i przekładamy do miski. Czosnek obieramy i drobno kroimy.
Do ziemniaków dodajemy czosnek, jajko, mąkę, przyprawy oraz boczek z tłuszczykiem który się wysmażył. Mieszamy dokładnie i przekładamy do formy.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę i 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Ziemniaki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce na małych oczkach wraz z cebulą.
Odciskamy ziemniaki z wody i przekładamy do miski. Czosnek obieramy i drobno kroimy.
Do ziemniaków dodajemy czosnek, jajko, mąkę, przyprawy oraz boczek z tłuszczykiem który się wysmażył. Mieszamy dokładnie i przekładamy do formy.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę i 30 minut w temperaturze 180 stopni.