Sposób przygotowania:
Babka ziemniaczana z selerem
Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Starte ziemniaki przekładamy na cedzak i odstawiamy na pół godziny.
W międzyczasie obieramy seler, myjemy i ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy aż będzie szkliste na rozgrzanym oleju.
Do miski wkładamy starte ziemniaki i seler, usmażoną cebulę,jajko, mąkę i jogurt naturalny,sól i pieprz.
Dokładnie mieszamy. Foremkę do zapiekania wykładamy szynką, wkładamy przygotowaną masę ziemniaczaną, zawijamy szynką.
Pieczemy w 180 stopniach przez godzinę. Kroimy szczypiorek. Podajemy z jogurtem naturalnym.
W międzyczasie obieramy seler, myjemy i ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy aż będzie szkliste na rozgrzanym oleju.
Do miski wkładamy starte ziemniaki i seler, usmażoną cebulę,jajko, mąkę i jogurt naturalny,sól i pieprz.
Dokładnie mieszamy. Foremkę do zapiekania wykładamy szynką, wkładamy przygotowaną masę ziemniaczaną, zawijamy szynką.
Pieczemy w 180 stopniach przez godzinę. Kroimy szczypiorek. Podajemy z jogurtem naturalnym.