Sposób przygotowania:
Baby z szafranem
Musimy drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru ,i zalewamy ciepłym mlekiem dodajemy 250 g maki i soli i mieszamy przykrywamy i zostawiamy aż do wyrośnięcia między czasie sparzyć migdały i obieramy na drobno potem siekamy rodzynki osączyć a szafran zalewamy spirytusem przykrywamy i zostawiamy na około 1 godziny .potem przecedzamy żółtka i ucieramy je z cukrem margarynę roztapiamy podgrzewając ją .A gdy ciasta wzrośnie to dwa razy dodać utarte żółtka z jajkiem i wyrobić dodajemy resztę mąki i roztopioną margarynę ,rodzynki migdały i gotową skórkę pomarańczy białka ubite na sztywną pianę a na koniec spirytus z szafranem Formy smarujemy margaryną i posypujemy delikatnie mąką i odstawiamy na około 1 h jak ciasto będzie gotowe to nagrzewamy piekarnik do 200 c i pieczemy na około 10 minut potem na 180 c na koniec jak babka będzie upieczona to posypujemy ja cukrem pudrem