pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Bagietka z pasztetem i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

śniadaniowe kanapeczki zapiekane

Bagietka z pasztetem i mozzarellą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bagietka z pasztetem i mozzarellą

 

  • 1 bagietka,
  • mozzarella,
  • pasztet domowy,
  • gomasio,
  • masło

 

Sposób przygotowania:

Bagietka z pasztetem i mozzarellą
Bagietkę kroimy w kromki. Smarujemy odrobiną masła smakowego (przepis "Masło czosnkowo-pietruszkowe"). Kładziemy plasterek pasztetu, na to plasterek mozzarelli, posypujemy odrobiną gomasio i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy do momentu, aż ser zacznie się topić. Dla lubiących smak pomidorowy można polewać keczupem.
Bagietka z pasztetem i mozzarellą
Etap 1 Przed pieczenim
Bagietka z pasztetem i mozzarellą
Etap 2 Upieczone kanapeczki