Sposób przygotowania:
Kurczaczek bajaderka
Czekoladę deserową roztopić w kąpieli wodnej. Silikonową foremkę w kształcie kurczaczka posmarować warstwą roztopionej czekolady (za pomocą pędzelka). Foremkę odłożyć do zamrażalnika na ok. 10 minut. Po tym czasie nałożyć pędzelkiem następną warstwę czekolady, znowu odłożyć do zamrażalnika na 10 minut. Następnie nałożyć trzecią warstwę czekolady. Sprawdzić "pod światło" czy nie ma prześwitów. Foremkę wstawić do zamrażalnika. Przygotować nadzienie: Ciasto pokruszyć (u mnie kawałek babki majonezowej). Masło roztopić. Brzoskwinie odsączyć, pokroić w kostkę (jak połówki brzoskwiń są małe, to można dać trzy). Kawałki brzoskwiń dodać do pokruszonego ciasta. Dodać też nutellę, esencję waniliową, kakao, roztopione masło i mleko. Wszystko dokładnie wymieszać. Masą wypełnić foremkę z czekoladą, ugnieść, wygładzić powierzchnię. Na wierzch wylać pozostałą czekoladę deserową (gdyby jej zabrakło, to roztopić jeszcze kilka kostek). Odłożyć do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia. Po tym czasie kurczaczka delikatnie wyjąć z foremki.