kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Bakaland na zimno

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bakaland najlepiej smakuje w upalne dni.

Bakaland na zimno

Składniki:

Bakaland na zimno

 

  • 3 op. serka homogenizowanego brzoskwiniowego
  • 2 galaretki brzoskwiniowe
  • 1 paczka herbatników
  • 1 szkl. mleka
  • 1 garść orzechów
  • 1 duża garść rodzynek

 

 

Sposób przygotowania:

Bakaland na zimno
Galaretki rozpuść w 800ml wrzątku. 550 ml ostudzonej galaretki zmiksuj z serkami homogenizowanymi. Herbatniki namocz w mleku i wyłóż nimi spód blach. Rodzynki wymieszaj z masą serkową. Gdy zacznie tężeć wylej ją na herbatniki, a na nią tężejącą galaretjkę. Posyp orzechami i kilkoma rodzynkami. Schłódź.
Smacznego!;-)