wiesława

wiesława

Kucharz
[Przepisów: 7]

bakaliowa pasha

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczna czas przygotowywania to tylko zaledwie 40 min

bakaliowa pasha

Składniki:

bakaliowa pasha

 

  • 6 żółtek
  • 40 dag cukru pudru
  • 2 łyżki żelatyny
  • 6 łyżek masła
  • 1kg sera trzykrotnie zmielonego
  • pół szklanki śmietany kremówki
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 30 dag bakalii (rodzynki,suszone figi, morele, płatki migdałowe)

 

 

Sposób przygotowania:

bakaliowa pasha
żółtka utrzyj z cukrem.Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki ciepłej wody,ostudź.Masło utrzyj.Stopniowo dodawaj ser,utarte żółtka, śmietanę i cukier waniliowy. Gdy masa będzie gładka, połącz z posiekanymi bakaliami i żelatynę
Formę (najlepiej w kształcie doniczki) natłuść, posyp mielonymi orzechami. Napełnij masą serową, przykryj natłuszczoną folią, obciąż.Schłódź. Udekoruj orechami i mandarynkami.

Tagi:

bakalie sery ser