Sposób przygotowania:
Bakaliowe muffinki na jogurcie
W stalowej misie do miksowania mieszam sypkie produkty tj. mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia i szczyptę soli.
W garnuszku rozpuszczam 50 g margaryny, gdy przestygnie dodaję 1 jajko i całe opakowanie dużego jogurtu, mieszam za pomocą trzepaczki, gdy się połączą składniki, wlewam je do misy z sypkimi produktami, włączam robot kuchenny i dokładnie, ale szybko łączę wszystkie składniki.
Za pomocą dużej łyżki nakładam ciasto do papilotek, a wierzch obsypuję mieszanką bakaliową. (powinno być na ok. 3/4 wysokości papilotki) Piekę w nagrzanym piekarniku 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Stygną w piekarniku. Z tego przepisu wyszło 18 sztuk muffinek.
W garnuszku rozpuszczam 50 g margaryny, gdy przestygnie dodaję 1 jajko i całe opakowanie dużego jogurtu, mieszam za pomocą trzepaczki, gdy się połączą składniki, wlewam je do misy z sypkimi produktami, włączam robot kuchenny i dokładnie, ale szybko łączę wszystkie składniki.
Za pomocą dużej łyżki nakładam ciasto do papilotek, a wierzch obsypuję mieszanką bakaliową. (powinno być na ok. 3/4 wysokości papilotki) Piekę w nagrzanym piekarniku 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Stygną w piekarniku. Z tego przepisu wyszło 18 sztuk muffinek.