Sposób przygotowania:
Snikers bez pieczenia
Do garnka wlewamy 4 szklanki mleka i gotujemy.Resztę mleka mieszamy z cukrem, wanilią i mąką kukurydzianą. wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i chwilkę gotujemy aż zgęstnieje. Dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy czekoladę i do drugiej krówkę. Mieszamy. Polewa; Składniki podgrzewamy i mieszamy prócz batonów. Blaszkę ( blaszka może być dowolna to zależy czy chcemy wyższe ciasto czy niższe, ja robiłam w większej keksówce) wykładamy folią. wykładamy warstwę herbatników, smarujemy ciemną masą ok 3-4 łyżki na to herbatniki, masa jasna, i tak do skończenia się produktów. na wierzch polewamy polewa. batony kroimy i kosteczkę i posypujemy. wstawiamy do lodówki na noc. Smacznego.