Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka w sosie chrzanowymEtap 1
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę z czosnkiem zeszklić na rozgrzanym maśle (najlepiej klarowanym).
Etap 2
Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę, dodać do cebuli z czosnkiem. Dodać też tarty chrzan, kurkumę, trochę soli i pieprzu (użyłam kolorowego świeżo zmielonego). Smażyć dalej często mieszając, aż mięso się zetnie.
Etap 3
Śmietanę dokładnie roztrzepać z mąką i szklanką zimnej wody.
Etap 4
Do podsmażonego mięsa dodać mascarpone, wymieszać.
Etap 5
Całość zagęścić przygotowaną śmietanową zawiesiną. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli i pieprzu. Podawać np. z ryżem.
kucharczak