Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Książka Kucharska: Kuchnie świata w wersji vege

Bakewell Slice

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszna,szybka i posta krajanka migdalowa z dzemem

Bakewell Slice

Składniki:

Bakewell Slice

 

  • Kruchy spod:

 

  • 1 szklanka maki

 

  • 6 lyzek masla prosto z lodowki

 

  • 1 lyzka cukru

 

  • Wierzch ciasta:

 

  • 6 lyzek miekkiego masla

 

  • pol szklanki cukru

 

 

  • 3/4 szklanki maki

 

 

  • do przelozenia i posypania:

 

  • dzem malinowy(uzylam truskawkowego)

 

  • platki migdalowe

Sposób przygotowania:

Bakewell Slice
Kruchy spod:Maslo posiekac nozem razem z maka i cukrem.Powstala "kruszonke" wysypac na dno niewielkiej blachy do pieczenia wylozonej pergaminem.Piec 10 minutb w tem. 200 stopni C.Wierzch:Maslo ubic z jajkami oraz cukrem,wsypac make oraz migdaly.Wymieszac.Podpieczony spod posmarowac dzemem,nastepnie delikatnie wylozyc mase migdalowa i wierzch posypac migdalami.Piec ok.20-30 minut w tem.180 stopni C.Krajanka najsmaczniejsza po calkowitym wystudzeniu,wtedy tez nalezy ja pokroic.Smacznego:)Przepis znaleziony na blogu:Arabeska waniliowa