iwi69

iwi69

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Baklazan nadziewany.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobry sposob aby czesciej jesc warzywa.

Baklazan nadziewany.

Składniki:

Baklazan nadziewany.

 

  • baklazany,300g miesa mielonego,300gmalych pomidorkow,4 plastry sera do topienia,1/2papryka zolta,1/2papryka czerwona

Sposób przygotowania:

Baklazan nadziewany.
Myjemy baklazany ,odkroic zielona kñcowke i przekroic na pol.Robimy naciecia na "miesie" baklazana tak aby nie uszkodzic skorki,polewamy troszke olejem ,solimy,i wkladamy na 20 min.do piekarnika 200st.Kiedy beda zrobione wydrazyc "mieso"i kroic drobno.Skorki odstawiamy.Kroimy drobno warzywa(cebula.1 zabek czosnku,papryki)smazymy i dusimy,nastepnie dodajemy mieso mielone wczesniej solone i pieprzone.Do tego dodajemy srodek z baklazanow i pietruszke siekana.Wkladamy farsz do skorek baklazana,polewamy sosem bechamel i przykrywamy plastrem sera ,wkladamy do piekarnika aby rozpuscil sie ser.Nastepnie rumienimy 2 pozostale zabki czosnku i dodajemy pomidory krojone smazymy 3 minuty.To jest dodatek do baklazanow.:))))