Sposób przygotowania:
Baklazan nadziewany.
Myjemy baklazany ,odkroic zielona kñcowke i przekroic na pol.Robimy naciecia na "miesie" baklazana tak aby nie uszkodzic skorki,polewamy troszke olejem ,solimy,i wkladamy na 20 min.do piekarnika 200st.Kiedy beda zrobione wydrazyc "mieso"i kroic drobno.Skorki odstawiamy.Kroimy drobno warzywa(cebula.1 zabek czosnku,papryki)smazymy i dusimy,nastepnie dodajemy mieso mielone wczesniej solone i pieprzone.Do tego dodajemy srodek z baklazanow i pietruszke siekana.Wkladamy farsz do skorek baklazana,polewamy sosem bechamel i przykrywamy plastrem sera ,wkladamy do piekarnika aby rozpuscil sie ser.Nastepnie rumienimy 2 pozostale zabki czosnku i dodajemy pomidory krojone smazymy 3 minuty.To jest dodatek do baklazanow.:))))