Sposób przygotowania:
Bakłażan panierowany
Bakłażana umyć i pokroić na plastry 3-4 milimetrowe. Nasolić lekko z obu stron, nadmiar soli można spłukać wodą i przy smażeniu bakłażan nie będzie wpijał tyle oleju.
Osuszone plasterki oprószamy mąką i wkładamy do rozbełtanego jajka. Następnie panierujemy w bułce tartej. Patelnie rozgrzewamy z olejem rzepakowym i wkładamy plasterki panierowanego bakłażana. Smażymy na małym ogniu na złoty kolor z obu stron. Wyjąć i ułożyć na ręczniku papierowym aby ociekły z nadmiaru oleju. Można spożywać samo, chrupiące lub z pieczywem, kaszą, ryżem.
Osuszone plasterki oprószamy mąką i wkładamy do rozbełtanego jajka. Następnie panierujemy w bułce tartej. Patelnie rozgrzewamy z olejem rzepakowym i wkładamy plasterki panierowanego bakłażana. Smażymy na małym ogniu na złoty kolor z obu stron. Wyjąć i ułożyć na ręczniku papierowym aby ociekły z nadmiaru oleju. Można spożywać samo, chrupiące lub z pieczywem, kaszą, ryżem.