Sposób przygotowania:
Bakłażany z mozzarellą i płatkami owsianymi
Bakłażany kroimy w grubsze plastry,nasalamy i odstawiamy odstawiamy na 10-15 min aby "się spociły" następnie opłukujemy je pod zimną wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Jajka dobrze roztrzepujemy. Plastry bakłażany panierujemy w jajku a następnie w płatkach owsianych ( wcześniej lekko je rozdrobnić np.za pomocą blendera) i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Usmażone bakłażany odsączamy na papierowym ręczniku. W naczyniu żaroodpornym układamy po plastrze bakłażana,na to dajemy plastry sera mozzarella.posypujemy ziołami prowansalskimi,solą i pieprzem i przykrywamy plastrem bakłażana,czynność powtarzamy do czasu "złożenia" całego bakłażana. Całość zapiekamy przez 10 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.