Sposób przygotowania:
Śledzie z jabłkiem i skórką pomarańczową
Płaty śledziowe wyjmujemy z zalewy i osuszamy ręcznikami papierowymi, następnie kroimy w niedużą kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w plasterki (rozdzielamy je na pojedyncze kółka).
Jabłko myjemy, kroimy w ćwiartki a następnie w plasterki. Do sporej miski przekładamy śledzie, czerwoną cebulę, jabłko, skórkę pomarańczową oraz dodajemy śmietanę, delikatnie mieszamy.
W razie potrzeby doprawiamy do smaku.
Przekładamy do szczelnego pojemnika i wkładamy do lodówki. Na drugi dzień śledzie z dodatkami będą idealne.
Jabłko myjemy, kroimy w ćwiartki a następnie w plasterki. Do sporej miski przekładamy śledzie, czerwoną cebulę, jabłko, skórkę pomarańczową oraz dodajemy śmietanę, delikatnie mieszamy.
W razie potrzeby doprawiamy do smaku.
Przekładamy do szczelnego pojemnika i wkładamy do lodówki. Na drugi dzień śledzie z dodatkami będą idealne.