Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Bakłażan smażony na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bakłażany pokroić na cienkie plasterki i posolić. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć

Bakłażan smażony na ostro

Składniki:

Bakłażan smażony na ostro

 

  • 2 bakłażany
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 2 suszone papryczki chili
  • łyżeczka nasion kminku
  • 4 łyżki oleju
  • sól

Sposób przygotowania:

Bakłażan smażony na ostro
Bakłażany pokroić na cienkie plasterki i posolić. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Zdjąć z patelni, osączyć z tłuszczu i układać w naczyniu. Na pozostały tłuszcz wrzucić kminek oraz pokruszoną papryczkę chili i smażyć na małym ogniu. Dolać jogurt do przypraw, wymieszać i wylać na plastry bakłażana. Podawać z ryżem.