lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Bakłażan smażony w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bakłażan smażony w cieście

Bakłażan smażony w cieście

Składniki:

Bakłażan smażony w cieście

 

  • kg bakłażana
  • 2 szklanki mąki
  • 3 jaja
  • 2 białka
  • 1/4 szklanki mleka
  • olej do smażenia
  • 1/2 cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Bakłażan smażony w cieście
Obierz bakłażana,pokrój go na plasterki o grubości 50 mm.Wymieszaj w rondelku mąkę z mlekiem,dodaj cukier waniliowy oraz ubite białka.Plastry bakłażana maczaj w cieście i kładź na rozgrzany tłuszcz.smaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron,podawaj posypane np cukrem pudrem.Możesz zamiast cukru użyć soli na słono.

Tagi:

bakłażan