Sposób przygotowania:
Bakłażany faszerowane kalafiorem, kaszą i papryką
Bakłażany myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Każdy przekrawamy na pół wzdłóż i wydrążamy miąższ. Kalafior gotujemy do miękkości w osolonej wodzie - odcedzamy na durszlaku. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na rozgrzanym oleju do zezłocenia się cebuli -odstawiamy.
Do miski wkładamy kalafiora i rozdrabniamy go za pomocą widelca. Dodajemy ugotowaną kaszę i paprykę z cebulą. Całość doprawiamy solą morską i ognistą mieszanką przypraw,mieszamy. Każdą połówkę bakłażana faszerujemy i przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.
Przykrywamy i pieczemy 30 minut w 180*C i gotowe. Smacznego :-)
Do miski wkładamy kalafiora i rozdrabniamy go za pomocą widelca. Dodajemy ugotowaną kaszę i paprykę z cebulą. Całość doprawiamy solą morską i ognistą mieszanką przypraw,mieszamy. Każdą połówkę bakłażana faszerujemy i przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.
Przykrywamy i pieczemy 30 minut w 180*C i gotowe. Smacznego :-)
Konczi
mysza75
gusia1000