Sposób przygotowania:
Warzywa faszerowane zapiekane
Warzywa umyć i osuszyć. Pomidory przekroić na pół, wyciągnąć z nich miąższ i przełożyć do miseczki. Cukinię pokroić w grubsze plastry lub tak jak ja stożki, wyciągnąć miąższ ( ale nie do końca , aby powstały miseczki) i przełożyć do miseczki. Tak samo zrobić z bakłażanem. Miąższ z warzyw drobno posiekać, dodać pokrojoną cebulę i podsmażyć na oliwie z oliwek. Lekko posolić , popieprzyć i podsypać papryką mieloną słodką. W tym czasie warzywa ułożyć na blaszce, posypać solą i podpiec w piekarnika ok 10 minut. (temp 170 stopni). Farsz ostudzić, wymieszać z mięsem mielonym oraz przyprawą do mięsa. Podpieczone warzywa nadziewać mięsem, zapiekać 20 minut w 17 stopniach. Smacznego:)