Bakłażany w słoikach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

marynowane bakłażany zamknięte w słojach

Bakłażany w słoikach

Składniki:

Bakłażany w słoikach

 

 

Sposób przygotowania:

Bakłażany w słoikach
Świeże bakłażany pokroiłam w plasterki .Rozłożyłam w szerokiej misie i osoliłam .Odstawiłam żeby sól się wgryzła w warzywa. Do garnka wlałam olej,wodę, ocet i dodałam sól.Zagotowałam. Na koniec zblanszowałam bakłażany we wrzącej marynacie. Tak przygotowane warzywa układałam w wyparzonych słojach. Do każdego dodałam ząbki czosnku, posiekaną natkę pietruszki. Każdy ze słoików zalałam przygotowaną marynatą.Pasteryzowałam 5 minut.

Tagi:

bakłażan