modestep

modestep

Szef Kuchni
[Przepisów: 7]

Balsamiczna jagnięcina

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Balsamiczna jagnięcina przyrządzona na sposób toskański.

Balsamiczna jagnięcina Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Balsamiczna jagnięcina

 

  • 1 opakowanie Warzyw na patelnię toskańskich FRoSTY
  • 4 kawałki jagnięciny (ok. 150g)
  • 1 cebula
  • 4 łyżki octu balsamicznego
  • 3 łyżki oliwy
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Balsamiczna jagnięcina

Filet jagnięcy należy posolić i zarumienić na patelni, na wcześniej rogrzanej oliwie z oliwek. Dodajemy pokrojoną drobno cebulę, czekamy aż się zeszkli, skrapiamy całość octem balsamicznym. Dusimy całość przez chwilę. Dodajemy na patelnię warzywa toskańskie i wszysto razem dusimy pod przykryciem przez mniej więcej 10 minut. Do dania dobrym dodatekiem będzie świeża, ciepła ciabata.


Więcej kulinarnych inspiracji znajdziesz także na: www.frosta.pl

Balsamiczna jagnięcina

Tagi:

jagnięcina