edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Banan pod puchową kołderką

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Takie deserki robiłam dla mojej córci, która była strasznym niejadkiem

Banan pod puchową kołderką

Składniki:

Banan pod puchową kołderką

 

  • 1 dojrzały banan
  • 4 łyżki mielonego sera twarogowego – im gęściejszy, tym lepszy
  • 1 łyżka jasnego miodu – u mnie kremowy lipowo-rzepakowy
  • kilka miękkich rodzynek
  • gotowy sos czekoladowy

Sposób przygotowania:

Banan pod puchową kołderką
Twaróg utarłam w miseczce z miodem na puszysta masę. Banana dokładnie umyłam, odcięłam końcówkę od strony kwiatu i przecięłam wzdłuż na dwie równe części. Ułożyłam owoc na talerzyku, równomiernie przykryłam utartym twarogiem, na wierzchu rozłożyłam rodzynki. Równie dobrze pasują do tego posiekane orzechy włoskie. Po wierzchu polałam gotowym sosem czekoladowym. Deser jemy łyżeczką, nabierając na nią kawałek banana razem z twarożkiem.

Tagi:

sery sosy ser