dziubek123

dziubek123

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Bananiak

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne ciasto bananowe. Nie jest trudne w przygotowaniu, a mogę zagwarantować, że zasmakuje wszystkim na każdym przyjęciu!

Bananiak

Składniki:

Bananiak

 

Sposób przygotowania:

Bananiak
W pierwszej kolejności przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wymieszaj sodę z mlekiem. Letnią margarynę utrzyj z cukrem waniliowym na krem, następnie nadal ucierając, dodawaj po jednym jajku oraz po łyżce mąki z dodatkami i mleko z sodą. Obierz banany i dokładnie rozgnieć je widelcem, skrapiając sokiem z cytryny. Wszystko połącz z ciastem i dobrze wymieszaj. Formę keksową natłuść i wysyp tartą bułką, przełóż ciasto. Wstaw na 40 minut do nagrzanego piekarnika (180 stopni).

Tagi:

jajko tarta jajka