Sposób przygotowania:
Bananowiec bez pieczenia
Tortownicę o średnicy 18-20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy warstwę biszkoptów.Śmietanę ubijamy na sztywno, dodając pod koniec cukier.Ciągle miksując na niskich obrotach, dodajemy partiami jogurt naturalny. 2 banany miksujemy na gładką masę i dodajemy do masy śmietanowej, dokładnie mieszamy. Żelatynę rozpuszamy dokładnie w 50 ml gorącej wody. Dokładamy łyżkę masy, mieszamy i ciągle miksując wlewamy do masy śmietanowo- bananowej. Wykładamy na biszkopty, wyrównujemy powierzchnię.Wstawiamy do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wody. Gdy galaretka zacznie tężeć, obieramy pozostałe banany. Kroimy je w cienkie plastry i układamy na zastygniętej masie. Zalewamy galaretką, wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny.