Sposób przygotowania:
Biszkopt z masą bananową
BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodać żółtka i wymieszać na małych obrotach miksera. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy i wymieszać łyżką. Masę przelać do formy keksówki. Piec ok. 20 minut w 180 st. Po tym czasie wyjąć i ostudzić. Przygotować galaretkę pomarańczową. Odłożyć do lekkiego stężenia.
MASA: Margarynę (miękką) utrzeć z łyżką cukru i żółtkiem. Następnie dodać rozgniecione banany. Dodać tężejącą galaretkę, na chwilę włożyć do lodówki. Po tym czasie wyjąć, wyłożyć na biszkopta. Udekorować wg uznania, ja podałam z roztopioną czekoladą.
PYCHA!
MASA: Margarynę (miękką) utrzeć z łyżką cukru i żółtkiem. Następnie dodać rozgniecione banany. Dodać tężejącą galaretkę, na chwilę włożyć do lodówki. Po tym czasie wyjąć, wyłożyć na biszkopta. Udekorować wg uznania, ja podałam z roztopioną czekoladą.
PYCHA!