Sposób przygotowania:
Bananowe naleśniki z borówkowym sosem
Borówkowy sos:
Borówki przepłukujemy i osuszamy. Następnie przekładamy je do garnka. Dodajemy do nich łyżkę cukru i podgrzewamy. Gdy owoce zmiękną i rozpadną się (bardzo szybko to trwa) dodajemy do nich cynamon do smaku. Całość mieszamy i zdejmujemy z ognia. Sos borówkowy możemy przed podaniem ostudzić.
Naleśniki: Banany obieramy i kroimy w plasterki. Pokrojone miksujemy. Do zmiksowanych dodajemy pozostałe składniki ciasta. Całość dokładnie miksujemy do połączenia się składników.
Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany wykładamy porcje ciasta. Smażymy naleśniki z dwóch stron do zrumienienia. Gotowe rolujemy. Podajemy polane borówkowym sosem. Dodatkowo całość możemy polać śmietanką. Gotowe.
Borówki przepłukujemy i osuszamy. Następnie przekładamy je do garnka. Dodajemy do nich łyżkę cukru i podgrzewamy. Gdy owoce zmiękną i rozpadną się (bardzo szybko to trwa) dodajemy do nich cynamon do smaku. Całość mieszamy i zdejmujemy z ognia. Sos borówkowy możemy przed podaniem ostudzić.
Naleśniki: Banany obieramy i kroimy w plasterki. Pokrojone miksujemy. Do zmiksowanych dodajemy pozostałe składniki ciasta. Całość dokładnie miksujemy do połączenia się składników.
Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany wykładamy porcje ciasta. Smażymy naleśniki z dwóch stron do zrumienienia. Gotowe rolujemy. Podajemy polane borówkowym sosem. Dodatkowo całość możemy polać śmietanką. Gotowe.
skuter5
skuter5