kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Bananowe placuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne, małe placuszki z bananem, bardzo szybkie w przygotowaniu. Możemy je podać na śniadanie, obiad lub kolację. Polecam.

Bananowe placuszki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bananowe placuszki

 

Sposób przygotowania:

Bananowe placuszki
Banana obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę, skrapiamy sokiem z cytryny i przekładamy do miski. Dokładamy jajko i wlewamy mleko, mieszamy, dodajemy pozostałe składniki i jeszcze raz mieszamy. Ciasto musi być gęste.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy małe placuszki. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy, aby ociękły z tłuszczu.
Placuszki przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Bananowe placuszki
Obranego banana kroimy na drobno, skrapiamy sokiem z cytryny.
Bananowe placuszki
Do miski z bananem wlewamy mleko i dodajemy jajko.
Bananowe placuszki
Placuszki bananowe smażymy na rozgrzanym oleju.
Bananowe placuszki
Usmażone placuszki bananowe przekładamy na ręcznik papierowy.