Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Bananowe racuszki 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo szybkie i smaczne racuchy z bananami

Bananowe racuszki 2 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bananowe racuszki 2

 

  • 2 łyżki cukru
  • 2 jajka
  • 400 ml kefiru (duży kubek)
  • ok. 1,5-2 szkl mąki
  • 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 duże dojrzałe banany
  • cukier puder do posypania
  • olej

Sposób przygotowania:

Bananowe racuszki 2
Jajka miksujemy razem z cukrem mikserem. Następnie wlewamy kefir oraz wsypujemy mąkę. Miksujemy, ciasto powinno mieć gęstą konsystencję. Dodajemy sodę i mieszamy. Banany obieramy i kroimy na plasterki. Dodajemy owoce do ciasta i mieszamy łyżką. Na rozgrzaną patelnię z olejem kładziemy łyżką niewielkie placuszki. Smażymy na rumiano z obu stron. Odsączamy tłuszcz na papierowym ręczniku. Na końcu posypujemy cukrem pudrem.
Bananowe racuszki 2
Jajka miksujemy razem z cukrem mikserem. Następnie wlewamy kefir oraz wsypujemy mąkę. Miksujemy, ciasto powinno mieć gęstą konsystencję. Dodajemy sodę i mieszamy.
Bananowe racuszki 2
Banany obieramy i kroimy na plasterki. Dodajemy owoce do ciasta i mieszamy łyżką.

Tagi:

jajko jajka