Sposób przygotowania:
Bananowiec z serkiem na zimno
Zaczynam od wyłożenia dna tortownicy ( 25 cm) papierem do pieczenia. Wykładam biszkopty i nasączam je sokiem.
Banany obieram, dzielę na kawałki i rozdrabniam, użyłam tłuczka do ziemniaków. Galaretkę agrestową rozpuszczam w 150 ml wrzątku i studzę. Miksuję masło z cukrem pudrem, następnie dodaję ugniecione banany i nadal miksuję, dodaję tężejącą galaretkę i miksujędo momentu aż składniki się połączą. Masę wykładam na biszkopty i wkładam do lodówki.
Galaretkę cytrynową rozpuszczam w pół szklanki wrzątku, odstawiam aby lekko zastygła. Serki przekładam do miski i miksuję, dodaje tężejącą galaretkę, łączę całość. Wykładam na zastygniętą masę bananową. Chłodzę w lodówce.
Galaretki wiśniowe rozpuszczam w 700 ml wrzątku, lekko tężejącą zalewam poukładane na wierzchu deseru Delicje .
Całość odstawiam do lodówki .Na koniec dekoruję i podaję.
Banany obieram, dzielę na kawałki i rozdrabniam, użyłam tłuczka do ziemniaków. Galaretkę agrestową rozpuszczam w 150 ml wrzątku i studzę. Miksuję masło z cukrem pudrem, następnie dodaję ugniecione banany i nadal miksuję, dodaję tężejącą galaretkę i miksujędo momentu aż składniki się połączą. Masę wykładam na biszkopty i wkładam do lodówki.
Galaretkę cytrynową rozpuszczam w pół szklanki wrzątku, odstawiam aby lekko zastygła. Serki przekładam do miski i miksuję, dodaje tężejącą galaretkę, łączę całość. Wykładam na zastygniętą masę bananową. Chłodzę w lodówce.
Galaretki wiśniowe rozpuszczam w 700 ml wrzątku, lekko tężejącą zalewam poukładane na wierzchu deseru Delicje .
Całość odstawiam do lodówki .Na koniec dekoruję i podaję.